Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

(Ε.Π.Σ. ΣΕΡΡΩΝ - ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ)

 

Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΕΝΟΨΕΙ PLAYOFFS !

ΌΛΑ ΤΑ ΠΙΘΑΝΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΜΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ !





Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στην Επίλεκτη κατηγορία ολοκληρώνεται και μία ανάσα πριν το τέλος της ο Εθνικός κατάφερε να πατήσει στην εξάδα. Η ομάδα του Σιδηροκάστρου έχει συγκεντρώσει συνολικά 24 βαθμούς και τώρα απομένει το φινάλε, πριν κλειδώσουν οι θέσεις για τα playoffs και τα playouts. Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τα σενάρια που προκύπτουν για τον Εθνικό λίγο πριν πέσει η αυλαία της κανονικής διάρκειας.
 

 
Τα σενάρια σε ενδεχόμενη νίκη...

Ξεκινώντας λοιπόν με το καλύτερο σενάριο, η νίκη του Εθνικού απέναντι στον ουραγό της βαθμολογίας, που είναι η Ροδόπολη, θα του εξασφαλίσει μία θέση στην εξάδα, ενώ με κάποιους συνδυασμούς, δύσκολους μεν αλλά πιθανούς δε, μπορεί να βρεθεί έως και στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
 
- Αναλυτικότερα, το πιο φιλόδοξο σενάριο και το "όνειρο" της 4ης θέσης μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο στην περίπτωση που και ο 4ος και ο 5ος της βαθμολογίας υποπέσουν σε γκέλα (Μητρούσι, Λιθότοπος) , αλλά αυτό είναι και το δύσκολο μέρος αυτής της υπόθεσης καθώς για τις δύο παραπάνω ομάδες ακολουθεί μία σχετικά εύκολη αγωνιστική , όπου το Μητρούσι υποδέχεται στην έδρα του τα Πορόϊα ενώ ο Λιθότοπος θα φιλοξενήσει το Ροδολίβος. 
 
- Έτσι, το πιο πιθανό σενάριο που προκύπτει μετά από νίκη του Εθνικού είναι να παραμείνει στην 6η θέση, στην οποία ανέβηκε την προηγούμενη αγωνιστική και όχι μόνο να εξασφαλίσει την είσοδο του στα playoffs, αλλά και μια καλή θέση με μεγαλύτερη βαθμολογική συγκομιδή.

Η πιο πιθανή βαθμολογία μετά από νίκη του Εθνικού

4. Άνω Μητρούσι        29 (15)

5. Λιθότοπος                28 (15)

6. Εθνικός                    27 (15)

7. Σκοτούσσα              26 (15)

8. Νεοχώρι                   25 (15)

9. Άγιο Πνεύμα           22 (15)



Τα σενάρια σε ενδεχόμενη ισοπαλία...

Όσον αφορά την περίπτωση της ισοπαλίας του Εθνικού απέναντι στη Ροδόπολη , είναι ένα αποτέλεσμα που η ομάδα του Σιδηροκάστρου θα ήθελε να αποφύγει, καθώς μία πιθανή ισοπαλία σε συνδυασμό με νίκες από τις κατώτερες του στη βαθμολογία Σκοτούσσα και Νεοχώρι , δεν έχουν τη δυνατότητα να τον στείλουν στα playouts και αυτό οφείλεται στην μεγάλη του νίκη απέναντι στο Άγιο Πνεύμα την 14η αγωνιστική. Όμως, μπορούν να τον οδηγήσουν στην 8η και τελευταία θέση ενόψει playoffs , κάτι που θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο και στην ψυχολογία της ομάδας.
 
-  Το πιο πιθανό σενάριο λοιπόν , στην περίπτωση της ισοπαλίας είναι η πτώση του Εθνικού στην 8η θέση, αφού Σκοτούσσα και Νεοχώρι αντιμετωπίζουν ομάδες αρκετά κατώτερες τους βαθμολογικά και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πάρουν και οι δυο θετικό αποτέλεσμα, στέλνοντας έτσι τον Εθνικό στην 8η θέση ενόψει playoffs. 
 
-   Είναι άξιο να αναφερθεί επίσης ότι σε περίπτωση νίκης και του Αγίου Πνεύματος, όπου θα υπάρξει ισοβαθμία, την 8η θέση θα κερδίσει η ομάδα του Σιδηροκάστρου έχοντας το πλεονέκτημα μετά τη νίκη του επί της τοπικής ομάδας.

Η πιο πιθανή βαθμολογία μετά από ισοπαλία του Εθνικού

4. Άνω Μητρούσι          29 (15)

5. Λίθότοπος                   28 (15)

6. Σκοτούσσα                 26 (15)

7. Νεοχώρι                     25 (15)

8. Εθνικός                      25 (15)

9. Άγιο Πνεύμα              25 (15)





Τα σενάρια σε ενδεχόμενη ήττα...

Τέλος, το χειρότερο σενάριο που αντιστοιχεί σε μία πιθανή ήττα του Εθνικού απέναντι στη Ροδόπολη είναι ικανή να του κοστίσει πολύ ακριβά στέλνοντάς τον στην χειρότερη περίπτωση έως και την 9η θέση με κάποιους συνδυασμούς αποτελεσμάτων, δηλαδή μπορεί να τον οδηγήσει ακόμη και έξω από τα playoffs.
 
-  Για να βρεθεί, λοιπόν, ο Εθνικός στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα θα πρέπει και οι τρεις κατώτερες του βαθμολογικά (Σκοτούσσα, Νεοχώρι, Άγιο Πνεύμα) να κερδίσουν στην τελευταία αγωνιστική. Ωστόσο, αυτό είναι ένα σενάριο το οποίο έχει μικρές πιθανότητες να πραγματοποιηθεί , καθώς το Άγιο Πνεύμα αντιμετωπίζει την Σέρρες1800, η οποία βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας και μόνο αδιάφορη δεν είναι, καθώς θέλει παραπάνω βαθμούς.
 
- Έτσι, το πιο πιθανό σενάριο σε περίπτωση ήττας του Εθνικού είναι να πέσει στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα, καθώς όπως έχουμε προαναφερθεί για τις κατώτερές του στη βαθμολογία, Σκοτούσσα και Νεοχώρι, η τελευταία αγωνιστική αποτελεί τουλάχιστον βαθμολογικά σχετικά εύκολη υπόθεση και αυτό γιατί η Σκοτούσσα αντιμετωπίζει το 12ο Μεγαλοχώρι, ενώ το Νεοχώρι την 14η Πρώτη. 

Η πιο πιθανή βαθμολογία μετά από ήττα του Εθνικού

4. Άνω Μητρούσι        29 (15)

5. Λιθότοπος                28 (15)

6. Σκοτούσσα              26 (15)

7. Νεοχώρι                  25 (15)

8. Εθνικός                   24 (15)

9. Άγιο Πνεύμα           22 (15)



Υ.Γ. Στις βαθμολογίες παρουσιάζονται μόνο οι θέσεις 4 - 9, καθώς είναι αυτές που ενδιαφέρουν την ομάδα του Εθνικού Σιδηροκάστρου.
 
Επιμέλεια: Κυριάκος Καμπέρης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

(National League 2 - 1η αγωνιστική / Postgame)

  ΡΟΥΠΕΛ   86-65  Π.Σ ΕΥΚΑΡΠΙΑ   ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΙΔΑΝΙΚΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ !   Πέντε μήνες και κάτι μακριά από την αγαπημένη τους ομάδα ήταν οι φίλαθλοι του Ρούπελ, οι οποίοι απόλαυσαν την ομάδα τους που έκανε περίπατο και ξεκίνησε ιδανικά στο νέο πρωτάθλημα της National League 2. Η ομάδα του Φώτη Κοκολιού κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο από το πρώτο λεπτό και δεν άφησε περιθώρια στην Ευκαρπία παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ για τρία δεκάλεπτα. Συγκλονιστική η παρουσία του κόσμου, που στηρίζει έμπρακτα για άλλη μια χρονιά την μεγάλη προσπάθεια. Αναφορικά με το παιχνίδι, οι "μπλε" ξεκίνησαν δυναμικά και προηγήθηκαν με 10-2 και 22-5 για να ολοκληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο στο 22-8. Στην 2η περίοδο, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να παίζουν στα "κόκκινα", βρήκαν εύκολους πόντους και ανέβασαν την διαφορά σε πολύ υψηλά επίπεδα (47-22 ημιχ.) σκορπώντας ενθουσιασμό στην κερκίδα. Η Ευκαρπία θέλησε να αντιδράσει, αλλά η κυριαρχική εμφάνιση του Ρούπελ δεν δεχόταν αμφισβήτηση και έτσι είχα

(GIANNAKIS ACADEMY - BASKETBALL CAMP)

  Η ΠΡΩΤΗ ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΗΜΕΡΑ ΕΝΟΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΥ CAMP !   ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ, ΡΟΥΧΑ ΚΑΙ ΜΙΝΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΠΕΡΙΕΛΑΜΒΑΝΕ Η 1η ΗΜΕΡΑ !!   Το πολυσυζητημένο camp του Παναγιώτη Γιαννάκη στο Σιδηρόκαστρο, ξεκίνησε την Τετάρτη 14/6 ανήμερα δηλαδή της ιστορικής επετείου της κατάκτησης του Eurobasket του 1987. Το μενού της 1ης ημέρας είχε πολλά και οι επόμενες ημέρες αναμένονται ακόμη πιο συναρπαστικές, με την αρχή ωστόσο να είναι εντυπωσιακή. Η ακαδημία του Ρούπελ Σιδηροκάστρου που συμμετέχει αποκλειστικά στο camp και εντελώς δωρεάν μάλιστα, γέμισε το κλειστό γυμναστήριο Σιδηροκάστρου, με την συμμετοχή να αγγίζει σχεδόν το απόλυτο (100 νεαροί αθλητές και αθλήτριες).  Τα τμήματα χωρισμένα σε δυο γκρουπ, παρέλαβαν τα ρούχα τους και στην συνέχεια άκουσαν με μεγάλη προσήλωση τα λόγια και τις συμβουλές ενός εκ των σπουδαιότερων αθλητών και προπονητών της Εθνικής μας ομάδας, Παναγιώτη Γιαννάκη και του επιτελείου του (Λινάρδος Ν., Ηλιάδης Σ., Γιαννάκης Δ., Αλεξιάδης Θ.). Ακολούθησε ζέσταμα κ

(Ανασκόπηση 2022/23)

  ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ !   Η επιστροφή στις Εθνικές κατηγορίες μετά από 13 χρόνια, δεν θα μπορούσε να συνδυαστεί με καλύτερο τρόπο για το Ρούπελ Σιδηροκάστρου. Οι "μπλε" με τρομερό δεύτερο γύρο (8-2 ρεκόρ), όχι μόνο δεν κινδύνεψαν μέσω της ιδιαίτερης φετινής αγωνιστικής περιόδου (με τον 5ο έως τον 12ο να παίζουν playout και 6 ομάδες να υποβιβάζονται), αλλά μπήκαν και στα playoffs ανόδου τερματίζοντας τελικά στην 3η θέση του 6ου ομίλου. Παρά τις ατυχίες (ρήξη χιαστού ο Δαμιανάκος), τις αναποδιές, τα προβλήματα κατά την διάρκεια της χρονιάς, το Ρούπελ τα κατάφερε και του αξίζουν συγχαρητήρια. Το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής κατηγορίας ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή με τον ΚΑΟΔ να πανηγυρίζει την άνοδο στην Β' Εθνική κατηγορία (στο τελευταίο παιχνίδι με τον ΓΑΣ) και τους Διγενή Λακκώματος (αποσύρθηκε από την 7η αγωνιστική), Αρίων Ξάνθης, Απόλλων Καλαμαριάς, Ελπίδα Αμπελοκήπων, Ανατόλια και Γαλάτιστα να υποβιβάζονται στα τοπικά πρωταθλήματα. Αυτό, αποδεικνύε