Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

(Γ'ΕΘΝΙΚΗ-2η αγωνιστική)

ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ  1-1  ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ

ΒΑΘΜΟΣ "ΧΡΥΣΑΦΙ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ !

Ισόπαλο αναδείχθηκε το μεγάλο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής της Γ'Εθνικής ανάμεσα στον Εθνικό Σιδηροκάστρου και στον Απόλλωνα Παραλιμνίου. Το τελικό 1-1 αφήνει περισσότερο ικανοποιημένους τους γηπεδούχους, με το Παραλίμνιο μετά την ισοφάριση να έχει δοκάρι και να χάνει και πέναλτι στο 85' λεπτό, το οποίο απέκρουσε εξαιρετικά ο Τσιντσάρης.

Ήταν ένα παιχνίδι, που όλη την εβδομάδα είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον του κόσμου και αρκετοί (300 περίπου) ήταν αυτοί που βρέθηκαν στο δημοτικό στάδιο Σιδηροκάστρου για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση, η οποία έκρυβε πολλές συγκινήσεις.

Σε ένα ηλιόλουστο μεσημέρι με εξαιρετικές καιρικές συνθήκες για ποδόσφαιρο οι δυο ομάδες προσπάθησαν να επιβάλουν τον ρυθμό τους χωρίς αποτέλεσμα. Ο Εθνικός όμως ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 10' λεπτό και να ξεσηκώσει την κερκίδα με σκόρερ-όπως και στην 1η αγωνιστική-τον Τσιατμά. Ο Τσεμπερίδης εκτέλεσε το φάουλ, ο Σαββίδης έκανε την έξοδο και ενώ φαινόταν να μπλοκάρει την μπάλα, εν τέλει ο Τσιατμάς με προβολή εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του πορτιέρε του Παραλιμνίου και άνοιξε το σκορ. Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοση τους και έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Κουτζαβασίλη στο 18' λεπτό για να ισοφαρίσουν. Η συνέχεια κύλησε με τους παίχτες του Δημητρίου να έχουν την κατοχή μπάλας,αλλά να μην γίνονται επικίνδυνοι. Στο 37' ωστόσο ο Τσιαούσης έχασε μοναδική ευκαιρία από το σημείο του πέναλτι και έτσι το 1-0 ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι έδειξαν τις διαθέσεις τους με το γυριστό του Καρυοφύλλη να περνάει μόλις άουτ και πριν καλά καλά η ομάδα του Καρυπίδη προλάβει να διορθώσει τα λάθη της, ήρθε ο Λαζαρίδης για να διαμορφώσει με πλασέ το 1-1 στο 51' λεπτό. Μάλιστα 8' αργότερα ο Κουτζαβασίλης έφτασε πολύ κοντά στο να κάνει το 1-2,αλλά η κεφαλιά του αφού αποκρούστηκε από τον Τσιντσάρη στην συνέχεια κατέληξε στο δοκάρι. Ο Εθνικός κατάφερε στην πορεία να ισορροπήσει και έχασε τεράστια ευκαιρία με το τρομερό σουτ του Νικολαϊδη στο 76'. Το Παραλίμνιο στο 85' κέρδισε πέναλτι και ο Σαμαράς αποβλήθηκε από τον διαιτητή της αναμέτρησης αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίχτες για το υπόλοιπο του αγώνα. Ο Τριανταφύλλου Κ. ανέλαβε την εκτέλεση,όμως ο Τσιντσάρης έπεσε στην σωστή γωνία και απέκρουσε εντυπωσιακά κρατώντας το 1-1, που έμεινε ως το τέλος.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ(Σ. Καρυπίδης): Τσιντσάρης Δ., Τσιατμάς, Πετρίδης, Καρυπίδης, Σαμαράς, Αβράμης, Τοπάλ, Μαυρουδής(71' Γέρμανλης), Γεράκης(55' Παπίτσας), Τσεμπερίδης, Τσιντσάρης Ι.(55' Νικολαΐδης).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ(Π. Δημητρίου): Σαββίδης, Τριανταφύλλου Δ., Τσαούσης(71' Τάκας), Κουτζαβασίλης, Μερεσιώτης, Τριανταφύλλου Κ., Καρυοφύλλης Β., Μπονέρης(83' Λιάρας), Ζιγκερίδης(46' Καρυοφύλλης Ι.), Κεχαγιάς(77' Παναγιωτίδης), Λαζαρίδης.

Κίτρινες: 35'Τοπάλ,47'Αβράμης,64'Παπίτσας,79'Καρυπίδης,81'Νικολαϊδης,90'Γέρμανλης-35'Κουτζαβασίλης,90'Λιάρας

Κόκκινες: 85'Σαμαράς

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

(National League 2 - 1η αγωνιστική / Postgame)

  ΡΟΥΠΕΛ   86-65  Π.Σ ΕΥΚΑΡΠΙΑ   ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΙΔΑΝΙΚΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ !   Πέντε μήνες και κάτι μακριά από την αγαπημένη τους ομάδα ήταν οι φίλαθλοι του Ρούπελ, οι οποίοι απόλαυσαν την ομάδα τους που έκανε περίπατο και ξεκίνησε ιδανικά στο νέο πρωτάθλημα της National League 2. Η ομάδα του Φώτη Κοκολιού κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο από το πρώτο λεπτό και δεν άφησε περιθώρια στην Ευκαρπία παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ για τρία δεκάλεπτα. Συγκλονιστική η παρουσία του κόσμου, που στηρίζει έμπρακτα για άλλη μια χρονιά την μεγάλη προσπάθεια. Αναφορικά με το παιχνίδι, οι "μπλε" ξεκίνησαν δυναμικά και προηγήθηκαν με 10-2 και 22-5 για να ολοκληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο στο 22-8. Στην 2η περίοδο, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να παίζουν στα "κόκκινα", βρήκαν εύκολους πόντους και ανέβασαν την διαφορά σε πολύ υψηλά επίπεδα (47-22 ημιχ.) σκορπώντας ενθουσιασμό στην κερκίδα. Η Ευκαρπία θέλησε να αντιδράσει, αλλά η κυριαρχική εμφάνιση του Ρούπελ δεν δεχόταν αμφισβήτηση και έτσι είχα

(GIANNAKIS ACADEMY - BASKETBALL CAMP)

  Η ΠΡΩΤΗ ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΗΜΕΡΑ ΕΝΟΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΥ CAMP !   ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ, ΡΟΥΧΑ ΚΑΙ ΜΙΝΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΠΕΡΙΕΛΑΜΒΑΝΕ Η 1η ΗΜΕΡΑ !!   Το πολυσυζητημένο camp του Παναγιώτη Γιαννάκη στο Σιδηρόκαστρο, ξεκίνησε την Τετάρτη 14/6 ανήμερα δηλαδή της ιστορικής επετείου της κατάκτησης του Eurobasket του 1987. Το μενού της 1ης ημέρας είχε πολλά και οι επόμενες ημέρες αναμένονται ακόμη πιο συναρπαστικές, με την αρχή ωστόσο να είναι εντυπωσιακή. Η ακαδημία του Ρούπελ Σιδηροκάστρου που συμμετέχει αποκλειστικά στο camp και εντελώς δωρεάν μάλιστα, γέμισε το κλειστό γυμναστήριο Σιδηροκάστρου, με την συμμετοχή να αγγίζει σχεδόν το απόλυτο (100 νεαροί αθλητές και αθλήτριες).  Τα τμήματα χωρισμένα σε δυο γκρουπ, παρέλαβαν τα ρούχα τους και στην συνέχεια άκουσαν με μεγάλη προσήλωση τα λόγια και τις συμβουλές ενός εκ των σπουδαιότερων αθλητών και προπονητών της Εθνικής μας ομάδας, Παναγιώτη Γιαννάκη και του επιτελείου του (Λινάρδος Ν., Ηλιάδης Σ., Γιαννάκης Δ., Αλεξιάδης Θ.). Ακολούθησε ζέσταμα κ

(National League 2 - 4η αγωνιστική / Postgame)

  ΡΟΥΠΕΛ  61-64  ΒΑΣΙΛΙΚΑ   "ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ" ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ !   Τρίτη διαδοχική ήττα και πρώτη εντός έδρας για το Ρούπελ, που δεν δείχνει τον καλό του εαυτό και χάνει άλλο ένα παιχνίδι στο οποίο μάλιστα είχε τον πλήρη έλεγχο μέχρι το 35'. Το άσχημο τέταρτο δεκάλεπτο και τα εύστοχα σουτ τριών πόντων του Ντισλή οδήγησαν τους φιλοξενούμενους σε μια μεγάλη νίκη στο Σιδηρόκαστρο. Αναφορικά με το παιχνίδι, οι δυο ομάδες ξεκίνησαν ισορροπημένα και το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο 20-18. Στην 2η περίοδο, οι γηπεδούχοι ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους και βρέθηκαν στο +12 (34-22) στο 16', ωστόσο έχασαν την συγκέντρωση τους και τα Βασιλικά μείωσαν σε 37-32 στο ημίχρονο.  Στην 3η περίοδο, οι δυο ομάδες ήταν άστοχες αλλά οι "μπλε" είχαν τον έλεγχο και το πάνω χέρι στο σκορ με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στο 48-42. Στο 4ο δεκάλεπτο, το Ρούπελ βρήκε δυο τρίποντα με τον Δαλαγκόζη και έδειχνε να "καπαρώνει" την νίκη όντας στο +10 (56-46) στο 33' ωστόσο τα Β