Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

(A1 ΕΚΑΣΑΜΑΘ-PLAYOFFS)

                        ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ ΞΑΝΘΗΣ   74-70  ΡΟΥΠΕΛ          (1-0)

                          "ΆΓΓΙΞΕ" ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΠΛΟ !

Σε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι με ένταση που "επισκιάστηκε" από τον τραυματισμό (σοβαρός σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις) του Μάντζιου στο 22' ο Λεύκιππος πήρε την νίκη στις λεπτομέρειες με 74-70. Βέβαια το αγωνιστικό περνάει σε δεύτερη μοίρα και οι ευχές όλων είναι να μην έχει τίποτα σοβαρό ο αρχηγός του Ρούπελ που βρέθηκε σε πολύ καλή ημέρα (14π.) και σίγουρα θα βοηθούσε την ομάδα να "κλέψει" την μεγάλη νίκη. 


Ένα παιχνίδι αντάξιου του γηπέδου ήταν το σημερινό. Το Ρούπελ φιλοξενήθηκε από τον Λεύκιππο στο πανέμορφο "Φίλιππος Αμοιρίδης" και λίγο έλειψε να κάνει και το μεγάλο διπλό. Η ομάδα του Σπύρου Ιωαννίδη παρατάχθηκε με τους έφηβους (ήταν χωρίς προπονήσεις λόγω Γ'Λυκείου...) αλλά με τις απουσίες των Γρεασίδη,Ντούντο,Στάσα. Το Ρούπελ έβαλε πολύ δύσκολα στους γηπεδούχους που "έφτυσαν αίμα" για να κάνουν το 1-0 στην σειρά και να χρειάζονται πλέον άλλη μια νίκη για τα ημιτελικά.


Το Ρούπελ μπήκε πολύ καλά και με τον Τοπολίγκα να πετυχαίνει όλους τους πόντους του στο παιχνίδι στο 1ο δεκάλεπτο είχε το πάνω χέρι στην 1η περίοδο έστω και αν οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 15-16 στο 10'. Μάντζιος και Δαλαγκόζης "αφυπνίστηκαν" και το Ρούπελ κατάφερε να έχει το +4 (35-39) στο ημίχρονο. Οι παίχτες του Ιωαννίδη φάνηκαν ότι θα πουλήσουν πολύ ακριβά το τομάρι τους και αυτό αποδείχτηκε. 

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα, προηγήθηκαν, με το Ρούπελ να βρίσκει λύσεις από τον Καρνάβα τον Παρίση και τον Δαμιανάκο. Στο 22' ο Μάντζιος τραυματίστηκε (37-43) και δεν μπορούσε να βοηθήσει άλλο την ομάδα. Ο Λεύκιππος τελείωσε το τρίτο δεκάλεπτο με βραχεία κεφαλή (57-56). Ο Καρνάβας έβαλε μπροστά το Ρούπελ (61-62) με τους Ξανθιώτες να απαντούν και να παίρνουν προβάδισμα 6 πόντων (69-63). Μια βολή του Δαλαγκόζη (από τεχνική ποινή) και ένα δύσκολο δίποντο από τον Δαμιανάκο έριξε την διαφορά στο τρίποντο 69-66. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 72-68 με 12'' να απομένουν. Ο Δαλαγκόζης κέρδισε έξυπνα τρεις βολές στα 7''. Έβαλε τις πρώτες δυο και μείωσε σε 72-70 με τον Παγογιάννη να βάζει και τις δυο στην επόμενη φάση και μετά από αυτή την εξέλιξη να έρχεται η ήττα. Η σειρά μεταφέρεται στην Ηράκλεια λογικά το άλλο Σάββατο (στο Σιδηρόκαστρο έχουν αγώνες badminton). 

Το Ρούπελ έπαιξε ψυχωμένα και θα μπορούσε να φτάσει στην νίκη αλλά στις λεπτομέρειες οι γηπεδούχοι ήταν πιο τυχεροί ίσως και πιο ικανοί. Πολύ κακή η διαιτησία του Ορφανίδη (σφύριζε έδρα) που εκνεύρισε πολύ το τεχνικό τιμ και τους παίχτες του Ρούπελ απόρροια των πολλών λανθασμένων σφυριγμάτων του. Εν αντιθέσει ο Ρούκας (α' διαιτητής) ήταν άψογος. 

Περαστικά Νίκο...


                      Τα δεκάλεπτα: 15-16,35-39(20-23),57-56(22-17),74-70(17-14).

Λεύκιππος Ξάνθης(Μουρβάκης): Κουμπάνης 24,Πλωμαρίτης,Άνθης,Τσιλόγλου 4,
Κάλφας 3(1),Ψάλτου 19(3),Κουτσογιάννης 3(1),Σταμπουλής 9(1),Οικονόμου 6(1),
Παγογιάννης 5,Σακελλαρίδης 1.


Ρούπελ(Ιωαννίδης): Δαλαγκόζης 18(1),Γιακόνιουκ,Ζωηρός 5,Τοπολίγκας 8(1),Μάντζιος 14(3),
Βεντούζης,Δαμιανάκος 8,Παρίσης 5,Καρνάβας 12. 





**Φωτογραφικό υλικό από το xanthibasket.blogspot.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

(National League 2 - 1η αγωνιστική / Postgame)

  ΡΟΥΠΕΛ   86-65  Π.Σ ΕΥΚΑΡΠΙΑ   ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΙΔΑΝΙΚΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ !   Πέντε μήνες και κάτι μακριά από την αγαπημένη τους ομάδα ήταν οι φίλαθλοι του Ρούπελ, οι οποίοι απόλαυσαν την ομάδα τους που έκανε περίπατο και ξεκίνησε ιδανικά στο νέο πρωτάθλημα της National League 2. Η ομάδα του Φώτη Κοκολιού κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο από το πρώτο λεπτό και δεν άφησε περιθώρια στην Ευκαρπία παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ για τρία δεκάλεπτα. Συγκλονιστική η παρουσία του κόσμου, που στηρίζει έμπρακτα για άλλη μια χρονιά την μεγάλη προσπάθεια. Αναφορικά με το παιχνίδι, οι "μπλε" ξεκίνησαν δυναμικά και προηγήθηκαν με 10-2 και 22-5 για να ολοκληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο στο 22-8. Στην 2η περίοδο, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να παίζουν στα "κόκκινα", βρήκαν εύκολους πόντους και ανέβασαν την διαφορά σε πολύ υψηλά επίπεδα (47-22 ημιχ.) σκορπώντας ενθουσιασμό στην κερκίδα. Η Ευκαρπία θέλησε να αντιδράσει, αλλά η κυριαρχική εμφάνιση του Ρούπελ δεν δεχόταν αμφισβήτηση και έτσι είχα

(GIANNAKIS ACADEMY - BASKETBALL CAMP)

  Η ΠΡΩΤΗ ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΗΜΕΡΑ ΕΝΟΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΥ CAMP !   ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ, ΡΟΥΧΑ ΚΑΙ ΜΙΝΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΠΕΡΙΕΛΑΜΒΑΝΕ Η 1η ΗΜΕΡΑ !!   Το πολυσυζητημένο camp του Παναγιώτη Γιαννάκη στο Σιδηρόκαστρο, ξεκίνησε την Τετάρτη 14/6 ανήμερα δηλαδή της ιστορικής επετείου της κατάκτησης του Eurobasket του 1987. Το μενού της 1ης ημέρας είχε πολλά και οι επόμενες ημέρες αναμένονται ακόμη πιο συναρπαστικές, με την αρχή ωστόσο να είναι εντυπωσιακή. Η ακαδημία του Ρούπελ Σιδηροκάστρου που συμμετέχει αποκλειστικά στο camp και εντελώς δωρεάν μάλιστα, γέμισε το κλειστό γυμναστήριο Σιδηροκάστρου, με την συμμετοχή να αγγίζει σχεδόν το απόλυτο (100 νεαροί αθλητές και αθλήτριες).  Τα τμήματα χωρισμένα σε δυο γκρουπ, παρέλαβαν τα ρούχα τους και στην συνέχεια άκουσαν με μεγάλη προσήλωση τα λόγια και τις συμβουλές ενός εκ των σπουδαιότερων αθλητών και προπονητών της Εθνικής μας ομάδας, Παναγιώτη Γιαννάκη και του επιτελείου του (Λινάρδος Ν., Ηλιάδης Σ., Γιαννάκης Δ., Αλεξιάδης Θ.). Ακολούθησε ζέσταμα κ

(National League 2 - 4η αγωνιστική / Postgame)

  ΡΟΥΠΕΛ  61-64  ΒΑΣΙΛΙΚΑ   "ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ" ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ !   Τρίτη διαδοχική ήττα και πρώτη εντός έδρας για το Ρούπελ, που δεν δείχνει τον καλό του εαυτό και χάνει άλλο ένα παιχνίδι στο οποίο μάλιστα είχε τον πλήρη έλεγχο μέχρι το 35'. Το άσχημο τέταρτο δεκάλεπτο και τα εύστοχα σουτ τριών πόντων του Ντισλή οδήγησαν τους φιλοξενούμενους σε μια μεγάλη νίκη στο Σιδηρόκαστρο. Αναφορικά με το παιχνίδι, οι δυο ομάδες ξεκίνησαν ισορροπημένα και το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο 20-18. Στην 2η περίοδο, οι γηπεδούχοι ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους και βρέθηκαν στο +12 (34-22) στο 16', ωστόσο έχασαν την συγκέντρωση τους και τα Βασιλικά μείωσαν σε 37-32 στο ημίχρονο.  Στην 3η περίοδο, οι δυο ομάδες ήταν άστοχες αλλά οι "μπλε" είχαν τον έλεγχο και το πάνω χέρι στο σκορ με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στο 48-42. Στο 4ο δεκάλεπτο, το Ρούπελ βρήκε δυο τρίποντα με τον Δαλαγκόζη και έδειχνε να "καπαρώνει" την νίκη όντας στο +10 (56-46) στο 33' ωστόσο τα Β