Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

(Α1 ΕΚΑΣΑΜΑΘ-18η αγωνιστική)

          ΡΟΥΠΕΛ  61-56  ΠΑΓΓΑΙΟ

      ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΔΟΥΛΕΙΑ !

Είχαμε σημειώσει ότι το Ρούπελ έπρεπε πέρα από την νίκη να κατακτήσει και διαφορά μεγαλύτερη των 6 πόντων, ώστε να έχει το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας. Η ομάδα του Σπ.Ιωαννίδη αν και κατάφερε το πρώτο σκέλος (νίκη) μόνο ικανοποιημένη δεν είναι, καθώς οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν την διαφορά του πρώτου παιχνιδιού +6 (64-58) και έχουν την κατάσταση στα χέρια τους για την 4η θέση. 

Ένα Ρούπελ με τρομερά σκαμπανεβάσματα και "νεκρά" διαστήματα δεν κατάφερε να κερδίσει με μεγαλύτερη διαφορά, παρότι αυτή "έπαιζε" από το 15' και μετά από τους 10 έως τους 14 πόντους. Μάλιστα λίγο έλειψε οι "μπλε" να χάσουν και το παιχνίδι, κάτι που ευτυχώς δεν συνέβη.

Κάκιστο πρώτο δεκάλεπτο, όαση από το 10' έως το 15'...

Οι παίχτες του Σπ.Ιωαννίδη μπήκαν πολύ νωθρά στην αναμέτρηση και βρέθηκαν να χάνουν με 2-7 έπειτα από 6' αδυνατώντας να σκοράρουν στην άμυνα ζώνης του Παγγαίου. Ένα μικρό σερί έφερε το Ρούπελ μπροστά στο σκορ (9-8), αλλά οι Καβαλιώτες με εύστοχες βολές έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο +3 (9-12). Μια εντελώς διαφορετική ομάδα εμφανίστηκε στο δεύτερο δεκάλεπτο, αφού το Ρούπελ βγάζοντας τρομερή ενέργεια και με πίεση σε όλο το γήπεδο ανάγκασε τους φιλοξενούμενους σε σωρεία λαθών με αποτέλεσμα το 21-18 να γίνει 33-21 και τελικά το ημίχρονο να ολοκληρωθεί στο +11 (35-24). Αξίζει να σημειωθεί πως στο μεσοδιάστημα τραυματίστηκε στους προσαγωγούς ο Ντινούδης, ο οποίος δεν αγωνίστηκε καθόλου στην συνέχεια.

Τα σκαμπανεβάσματα απέτρεψαν την επιθυμητή διαφορά

Στην 3η περίοδο οι φιλοξενούμενοι πραγματοποίησαν πολύ καλό φίνις και το 43-32 έγινε 45-43 με διαδοχικά τρίποντα από τους Ανίσογλου,Δημητρίου. Ο Σκαλιστής με drive διαμόρφωσε το 47-43, που ήταν και σκορ δεκαλέπτου. Στην τελευταία περίοδο το Ρούπελ κατάφερε και πάλι να πάρει σημαντική διαφορά (58-48) με καλάθια από Σκαλιστή,Πετρά και Ζωηρό. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τις απαντήσεις και με τρίποντο-δίποντο του Κάργα μείωσαν σε 58-53. Ένα μεγάλο τρίποντο του Ανίσογλου έφερε το παιχνίδι σε απόσταση αναπνοής (59-56 2' πριν το φινάλε). Στα τελευταία λεπτά το Ρούπελ δεν μπόρεσε να βρει το τρίποντο και αρκέστηκε σε ένα δίποντο του Ζωηρού για να γραφτεί το τελικό 61-56.

Τα σημεία:

# Το Ρούπελ έχασε την διαφορά και κάτι τέτοιο ίσως παίξει κομβικό ρόλο για την 4η θέση.

# Παιχνίδι 15 πόντων κατάφερε να το φέρει στο καλάθι η ομάδα του Ιωαννίδη.

# Μεγάλη ζημιά προκάλεσαν οι Ανίσογλου,Δημητρίου από τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι πανηγύρισαν στο τέλος παρά την ήττα τους.

# Μεγάλος άτυχος ο Ντινούδης, που τραυματίστηκε στο 14'. Τρομερά άτυχος και ο Ιωαννίδης Κ., οποίος τραυματίστηκε στην τελευταία προπόνηση της ομάδας και δεν αγωνίστηκε.

# Λίγο κόσμο είχε το κλειστό Σιδηροκάστρου σε ένα σημαντικό παιχνίδι.

# Εφόσον το Ρούπελ είχε ένα μικρό διάστημα (τρίλεπτο) όπως αυτό του δευτέρου δεκαλέπτου, θα μιλούσαμε για άνετη νίκη.

# Για άλλο ένα παιχνίδι οι γηπεδούχοι πέτυχαν μόλις 2 (!) τρίποντα εν αντιθέσει με τους φιλοξενούμενους που πέτυχαν 9 (!).

Τα δεκάλεπτα: 9-12,35-24,47-43,61-56.

Ρούπελ(Ιωαννίδης): Σεφερίδης 7,Ζωηρός 6,Σκαλιστής 21,Νιφορίδης 2,Πετράς 3,Ντούντος 5(1),
Ιωαννίδης Δ. 10,Ντινούδης 2,Κεσέογλου,Γρεασίδης 3(1),Κατσικάς 2.

Παγγαίο(Καφάλης): Μακρής 4,Ανίσογλου 15(5),Ντιμπ 3,Μελιάδης 4,Δημητρίου 13(3),
Γούλας 2,Κάργας 9(1),Γουδούτσης 6.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

(National League 2 - 1η αγωνιστική / Postgame)

  ΡΟΥΠΕΛ   86-65  Π.Σ ΕΥΚΑΡΠΙΑ   ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΙΔΑΝΙΚΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ !   Πέντε μήνες και κάτι μακριά από την αγαπημένη τους ομάδα ήταν οι φίλαθλοι του Ρούπελ, οι οποίοι απόλαυσαν την ομάδα τους που έκανε περίπατο και ξεκίνησε ιδανικά στο νέο πρωτάθλημα της National League 2. Η ομάδα του Φώτη Κοκολιού κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο από το πρώτο λεπτό και δεν άφησε περιθώρια στην Ευκαρπία παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ για τρία δεκάλεπτα. Συγκλονιστική η παρουσία του κόσμου, που στηρίζει έμπρακτα για άλλη μια χρονιά την μεγάλη προσπάθεια. Αναφορικά με το παιχνίδι, οι "μπλε" ξεκίνησαν δυναμικά και προηγήθηκαν με 10-2 και 22-5 για να ολοκληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο στο 22-8. Στην 2η περίοδο, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να παίζουν στα "κόκκινα", βρήκαν εύκολους πόντους και ανέβασαν την διαφορά σε πολύ υψηλά επίπεδα (47-22 ημιχ.) σκορπώντας ενθουσιασμό στην κερκίδα. Η Ευκαρπία θέλησε να αντιδράσει, αλλά η κυριαρχική εμφάνιση του Ρούπελ δεν δεχόταν αμφισβήτηση και έτσι είχα

(GIANNAKIS ACADEMY - BASKETBALL CAMP)

  Η ΠΡΩΤΗ ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΗΜΕΡΑ ΕΝΟΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΥ CAMP !   ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ, ΡΟΥΧΑ ΚΑΙ ΜΙΝΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΠΕΡΙΕΛΑΜΒΑΝΕ Η 1η ΗΜΕΡΑ !!   Το πολυσυζητημένο camp του Παναγιώτη Γιαννάκη στο Σιδηρόκαστρο, ξεκίνησε την Τετάρτη 14/6 ανήμερα δηλαδή της ιστορικής επετείου της κατάκτησης του Eurobasket του 1987. Το μενού της 1ης ημέρας είχε πολλά και οι επόμενες ημέρες αναμένονται ακόμη πιο συναρπαστικές, με την αρχή ωστόσο να είναι εντυπωσιακή. Η ακαδημία του Ρούπελ Σιδηροκάστρου που συμμετέχει αποκλειστικά στο camp και εντελώς δωρεάν μάλιστα, γέμισε το κλειστό γυμναστήριο Σιδηροκάστρου, με την συμμετοχή να αγγίζει σχεδόν το απόλυτο (100 νεαροί αθλητές και αθλήτριες).  Τα τμήματα χωρισμένα σε δυο γκρουπ, παρέλαβαν τα ρούχα τους και στην συνέχεια άκουσαν με μεγάλη προσήλωση τα λόγια και τις συμβουλές ενός εκ των σπουδαιότερων αθλητών και προπονητών της Εθνικής μας ομάδας, Παναγιώτη Γιαννάκη και του επιτελείου του (Λινάρδος Ν., Ηλιάδης Σ., Γιαννάκης Δ., Αλεξιάδης Θ.). Ακολούθησε ζέσταμα κ

(Ανασκόπηση 2022/23)

  ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ !   Η επιστροφή στις Εθνικές κατηγορίες μετά από 13 χρόνια, δεν θα μπορούσε να συνδυαστεί με καλύτερο τρόπο για το Ρούπελ Σιδηροκάστρου. Οι "μπλε" με τρομερό δεύτερο γύρο (8-2 ρεκόρ), όχι μόνο δεν κινδύνεψαν μέσω της ιδιαίτερης φετινής αγωνιστικής περιόδου (με τον 5ο έως τον 12ο να παίζουν playout και 6 ομάδες να υποβιβάζονται), αλλά μπήκαν και στα playoffs ανόδου τερματίζοντας τελικά στην 3η θέση του 6ου ομίλου. Παρά τις ατυχίες (ρήξη χιαστού ο Δαμιανάκος), τις αναποδιές, τα προβλήματα κατά την διάρκεια της χρονιάς, το Ρούπελ τα κατάφερε και του αξίζουν συγχαρητήρια. Το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής κατηγορίας ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή με τον ΚΑΟΔ να πανηγυρίζει την άνοδο στην Β' Εθνική κατηγορία (στο τελευταίο παιχνίδι με τον ΓΑΣ) και τους Διγενή Λακκώματος (αποσύρθηκε από την 7η αγωνιστική), Αρίων Ξάνθης, Απόλλων Καλαμαριάς, Ελπίδα Αμπελοκήπων, Ανατόλια και Γαλάτιστα να υποβιβάζονται στα τοπικά πρωταθλήματα. Αυτό, αποδεικνύε