Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
                       ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ ΣΑΧΤΙΟΡ ΚΑΡΑΓΚΑΝΤΙ
Το sport-sidirokastro παρουσιάζει την ομάδα από το Καζακστάν που ακούει στο όνομα Σαχτιόρ Καραγκάντι.Η ομάδα έκπληξη από το Καζακστάν που στο 90΄ έχασε την πρόκριση στο C.L από την ομάδα του Σαμαρά,Σέλτικ βρίσκεται στον δρόμο του Π.Α.Ο.Κ.
Η ομάδα που έκλεψε της παράσταση στα προκριματικά του Champions League με τις θυσίες προβάτων η Σαχτιόρ Καραγκάντι θα είναι αντίπαλος του ΠΑΟΚ στον 12ο όμιλο του Europa League.
Η ομάδα από το Καζακστάν ιδρύθηκε το 1958 και μετά την τρίτη θέση το 1995 και το 2007 το πρώτο τους πρωτάθλημα το κέρδισε το 2011, ενώ το 2012 το κέρδισε πολύ πιο εύκολα έχοντας καλύτερη επίθεση και άμυνα.
πήκε στο Champions League από το δεύτερο προκριματικό γύρο, αποκλείοντας με δύο νίκες με 1-0 την Μπάτε Μπορίσοφ από τη Λευκορωσία. Στον τρίτο προκριματικό γύρο αντιμετώπισε την Σκεντερμπέου από την Αλβανία (νίκης στην έδρα της με 3-0, ήττα στα Τίρανα με 3-2).
Παρότι πήγε να κάνει τη μεγάλη έκπληξη στα πλέι οφ της διοργάνωσης κερδίζοντας με 2-0 την Σέλτικ στην έδρα της, η Σαχτιόρ ηττήθηκε με 3-0 στο Άιμπροξ Παρκ (ένα γκολ σημείωσε και ο Σαμαράς) και "υποβιβάστηκε" στο Europa League.
Ο προπονητής και το αστέρι
Προπονητής είναι ο 50χρονος Βίκτορ Κουμίκοφ και μεγάλο αστέρι της ο επιθετικός Σεργκέι Κιζνιτσένκο που σε έξι ματς προκριματικών του Champions League μετρά 4 γκολ.
Γήπεδο της είναι το στάδιο Καραγκάντι, χωρητικότητας 19.000 θέσεων, το ματς, όμως, με την Σέλτικ το έδωσε στο εθνικό στάδιο Αστάνα Αρένα χωρητικότητας 30.000 θεατών.
Η θυσία των προβάτων
Η Σαχτέρ έχει και τις δικές τις παραδόσεις, καθώς πριν από κάθε αγώνα θυσιάζει ένα πρόβατο. Αυτό έχει οδηγήσει τις PETA να κάνει αναφορά στον πρόεδρο της UEFA Μισέλ Πλατινί, για να απαγορευτεί η σφαγή ζώων.
Οι τίτλοι
Πρωταθλήματα Καζακστάν: 2 (2011, 2012)
Σούπερ Καπ Καζακστάν: 1 (2013)
Πρωτάθλημα Σοβιετικής Ένωσης: 1 (1962)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

(National League 2 - 1η αγωνιστική / Postgame)

  ΡΟΥΠΕΛ   86-65  Π.Σ ΕΥΚΑΡΠΙΑ   ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΙΔΑΝΙΚΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ !   Πέντε μήνες και κάτι μακριά από την αγαπημένη τους ομάδα ήταν οι φίλαθλοι του Ρούπελ, οι οποίοι απόλαυσαν την ομάδα τους που έκανε περίπατο και ξεκίνησε ιδανικά στο νέο πρωτάθλημα της National League 2. Η ομάδα του Φώτη Κοκολιού κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο από το πρώτο λεπτό και δεν άφησε περιθώρια στην Ευκαρπία παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ για τρία δεκάλεπτα. Συγκλονιστική η παρουσία του κόσμου, που στηρίζει έμπρακτα για άλλη μια χρονιά την μεγάλη προσπάθεια. Αναφορικά με το παιχνίδι, οι "μπλε" ξεκίνησαν δυναμικά και προηγήθηκαν με 10-2 και 22-5 για να ολοκληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο στο 22-8. Στην 2η περίοδο, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να παίζουν στα "κόκκινα", βρήκαν εύκολους πόντους και ανέβασαν την διαφορά σε πολύ υψηλά επίπεδα (47-22 ημιχ.) σκορπώντας ενθουσιασμό στην κερκίδα. Η Ευκαρπία θέλησε να αντιδράσει, αλλά η κυριαρχική εμφάνιση του Ρούπελ δεν δεχόταν αμφισβήτηση και έτσι είχα

(GIANNAKIS ACADEMY - BASKETBALL CAMP)

  Η ΠΡΩΤΗ ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΗΜΕΡΑ ΕΝΟΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΥ CAMP !   ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ, ΡΟΥΧΑ ΚΑΙ ΜΙΝΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΠΕΡΙΕΛΑΜΒΑΝΕ Η 1η ΗΜΕΡΑ !!   Το πολυσυζητημένο camp του Παναγιώτη Γιαννάκη στο Σιδηρόκαστρο, ξεκίνησε την Τετάρτη 14/6 ανήμερα δηλαδή της ιστορικής επετείου της κατάκτησης του Eurobasket του 1987. Το μενού της 1ης ημέρας είχε πολλά και οι επόμενες ημέρες αναμένονται ακόμη πιο συναρπαστικές, με την αρχή ωστόσο να είναι εντυπωσιακή. Η ακαδημία του Ρούπελ Σιδηροκάστρου που συμμετέχει αποκλειστικά στο camp και εντελώς δωρεάν μάλιστα, γέμισε το κλειστό γυμναστήριο Σιδηροκάστρου, με την συμμετοχή να αγγίζει σχεδόν το απόλυτο (100 νεαροί αθλητές και αθλήτριες).  Τα τμήματα χωρισμένα σε δυο γκρουπ, παρέλαβαν τα ρούχα τους και στην συνέχεια άκουσαν με μεγάλη προσήλωση τα λόγια και τις συμβουλές ενός εκ των σπουδαιότερων αθλητών και προπονητών της Εθνικής μας ομάδας, Παναγιώτη Γιαννάκη και του επιτελείου του (Λινάρδος Ν., Ηλιάδης Σ., Γιαννάκης Δ., Αλεξιάδης Θ.). Ακολούθησε ζέσταμα κ

(National League 2 - 4η αγωνιστική / Postgame)

  ΡΟΥΠΕΛ  61-64  ΒΑΣΙΛΙΚΑ   "ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ" ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ !   Τρίτη διαδοχική ήττα και πρώτη εντός έδρας για το Ρούπελ, που δεν δείχνει τον καλό του εαυτό και χάνει άλλο ένα παιχνίδι στο οποίο μάλιστα είχε τον πλήρη έλεγχο μέχρι το 35'. Το άσχημο τέταρτο δεκάλεπτο και τα εύστοχα σουτ τριών πόντων του Ντισλή οδήγησαν τους φιλοξενούμενους σε μια μεγάλη νίκη στο Σιδηρόκαστρο. Αναφορικά με το παιχνίδι, οι δυο ομάδες ξεκίνησαν ισορροπημένα και το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο 20-18. Στην 2η περίοδο, οι γηπεδούχοι ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους και βρέθηκαν στο +12 (34-22) στο 16', ωστόσο έχασαν την συγκέντρωση τους και τα Βασιλικά μείωσαν σε 37-32 στο ημίχρονο.  Στην 3η περίοδο, οι δυο ομάδες ήταν άστοχες αλλά οι "μπλε" είχαν τον έλεγχο και το πάνω χέρι στο σκορ με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στο 48-42. Στο 4ο δεκάλεπτο, το Ρούπελ βρήκε δυο τρίποντα με τον Δαλαγκόζη και έδειχνε να "καπαρώνει" την νίκη όντας στο +10 (56-46) στο 33' ωστόσο τα Β